2012. március 22., csütörtök

Microtech Combat Troodon-késbemutató - Katcsa098



  Üdvözlöm a Syaky késes blogja olvasóit! Syaky barátom felkért, hogy ha van kedvem, írjak blogokat késes témában. Én örömmel vettem ezt a felkérést, mert egyik hobbim a kések, és eléggé elmélyültem ebben a témában.
  Magamról annyit, hogy Pakson élek és dolgozom, de Dombóvár a szülővárosom. A profilomban találtok még további információkat rólam.
  A késekkel kb. 3 éve foglalkozom komolyabban, azóta sok kés, bicska megfordult nálam, az olcsótól a nagyértékűig, így elég tapasztalt vagyok ezen a téren. Katcsa098 néven fogom írni a blogjaimat, íme itt az első:


                                            MICROTECH - taktika és önvédelem


 A Microtech Knives Inc.-et 1994-ben alapították Vero Beach-ben, USA Florida államában, majd átköltözött a pennsylvaniai Bradfordba, a Zippo öngyújtók hazájába.
 A cég főleg automata (OTF=Out The Front)) taktikai kések gyártására specializálódott, de ma már gyártanak manuális, mindennapi használatú késeket is. Az Egyesült Államok Hadseregének felkérésére is terveztek és gyártottak taktikai automata késeket: a H.A.L.O. , az UDT és a Currahee modelleket.
 A mára már világhírű cég csak az USA-ban gyártott anyagokat, alkatrészeket használ, és ott is szereli össze. A pengék anyaga eleinte a porkohászati S30V, majd az S35VN típusú, kiváló minőségű rozsdamentes acél. Markolatanyagként a repülőgépgyártásból ismert 6061T6  alumíniumot használják.
 Most a Combat Troodon modellt mutatom be nektek, amelyből rendelkezem saját példánnyal. A fotókat és a kisfilmet én készítettem. Íme:







  Impozáns kinézetű, jó fogású, csúszást gátló barázdákkal ellátott markolattal. A Microtech minden terméke egyedi sorszámozású, és a gyártási év/hónap is jelölve van rajta. A penge nyitását és becsukását is rugó végzi, amit a markolat oldalára szerelt csúszókapcsoló működtet. A markolat végén üvegtörő tüske van. A penge szimmetrikus, mindkét oldalán élezett, a közepén légcsatornával ellátva, ami könnyítés és egyben design is.
 Adatok: a penge 9,5 cm hosszú, S30V acélból készült. A markolata 13 cm, alumínium. Rendelkezik zsebklippel is, amely átfordítható a markolat másik oldalára, az üvegtörő tüske le- majd felszerelésével. A késhez tartozik még egy fekete cordura szövet övtok, tépőzáras kivitelben, a gyártó logojával ellátva.


  Sajnos a pengeméret és a rugós működési elv miatt is Magyarországon a közterületen való viselése jogszabályba ütközik.


 A kiskereskedelmi vételára is igen magas, jóval 200.000 Ft felett van, így nem lesz "mindenki kése".


                                        Nézzétek meg filmen, működés közben:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a véleményed.
Kérlek írd meg itt a megjegyzésben, ha valamilyen késes téma kifejezetten érdekel.

Powered By Blogger
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez